KFC نیازی به معرفی ندارد. یکی از بهترین رستورانهای زنجیرهای دنیا که فقط بر روی مرغ سوخاری تمرکز کرده و تا قبل از انقلاب در ایران نیز شعباتی داشت. اما اگر فکر میکنید به واسطه معروفیت و کیفیت بالا، این رستوران نیازی به برنامه بازاریابی و تبلیغات ندارد سخت در اشتباهید. KFC، King Burger و تمامی رستورانهای زنجیرهای بزرگ دنیا سالیانه مبالغ هنگفتی را صرف تبلیغات میکنند. از تبلیغات محیطی نظیر بیلبورد و گوریلا مارکتینگ گرفته تا تبلیغات تلویزیونی در برنامه ثابت این شرکتها قرار دارند. از طرف دیگر کشور چین با حمعیت یک میلیارد و چهارصد میلیون نفری خود بازاری غیر قابل چشمپوشی برای این شرکت است. در این مقاله از دنیای تبلیغات وبسایت تبلیغاتچیها به بررسی موارد ویژه و متفاوت کمپین بازاریابی و تبلیغات KFC در سال ۲۰۲۰ در کشور چین میپردازیم.
۱- ساخت تله فیلم تبلیغاتی:
KFC در این سال اقدام به تولید یک فیلم با عنوان دستورالعملی برای اغواگری به صورت اسپانسرینگ مستقیم کرد. در این فیلم که توسط KFC برای مدیوم تلویزیون تولید و پخش شد ماریو لوپز ایفتی نقش کولونل ساندرس را برعهده داشت. در تمام فیلم به صورت مستقیم و غیر مستقیم به برند KFC اشاراتی شد. البته که تبلیغات در تولیداتی نظیر فیلم و سریال چند مدل دارد و به شخصه مدل نامحسوس آن را اثربخشتر میدانم اما تولیداتی که به صورت اسپانسرینگ مستقیم و با هدف سرگرمی و سپس تبلیغ ساخته شوند نیز مثل تله فیلم A recipe for Seduction میتوانند موفق باشند. در آینده نزدیک یادداشتی درباره انواع روشهای اثربخش تبلیغ در فیلم و سریال را در وبسایت تبلیغاتچیها منتشر خواهیم کرد. برای اطلاع از انتشار میتوانید از طریق وبسایت این مجموعه نسبت به ثبت نام در خبرنامه اقدام نمائید.
۲- تولید کیف کفش با طرح KFC:
اگر با خواندن سرفصل بالا تصور کردید که KFC تنها با درج لوگوی خود روی کیف و کفش برنامه بازاریابی این شرکت را اجرا کرده است سخت در اشباهید. KFC با همکاری Crocs اقدام به تولید کیف و کفش با طرح سطلهای مرغ معروف خود و عرضه به بازار کشور چین کرده است. این کمپین تبلیغاتی با همکاری بازیگر معروف چینی Zhu Yilong به عنوان مبلغ برند انجام شد. میتوانید تصور کنید که کیف دستی که عکس مرغهای سوخاری روی آن درج شده در خیابان تردد کنید؟
۳- همکاری KFC با اینفلوئنسرها در برنامه بازاریابی کشور چین:
در ادامه برنامه بازاریابی این شرکت در کشور چین، KFC با در همکاری با اینفلوئنسر و سلبریتیهای چینی به توسعه بازار خود در چین ادامه داد. Lu Han خواننده مطرح این کشور و همچنین شرکت پخش موسیقی “Lipstick King” Li Jiaqi به این شرکت کمک کردند تا از طریق کمپین کریسمس خود به محبوبیت بیشتری در کشور چین دست پیدا کنند.
۴- استفاده از کاراکترهای مجازی و محبوب:
KFC در برنامه بازاریابی خود در کشور چین پا را از این هم فراتر گذاشته و وارد تبلیغات و بازاریابی از طریق کارکاترهای محبوب چینیها در اینمیشن و بازیهای رایانهای کرده است. این شرکت با هدف جلوگیری از روبرو شدن با دردسر استفاده همزمان از چند سلبریتی ترجیح داده تا در کنار همکاری با لو هان، به سراغ کاراکترهای کارتونی مشهور چینیها برود. بدین منظور علاوه بر ساخت کاراکتر مجازی کلونل ساندرس تحت عنوان کلونل مجازی، نسبت به استفاده از کاراکترهای محبوب مثل Luo Tianyi در کشور چین و از طریق انیمیشن و بازیهای کامپیوتری اقدام کردند. همچنین این شرکت در مسابقات بازیهای ورزشی موسوم به Esport نیز در کشور چین به تبلیغات و بازاریابی پرداخته است. اگر به انواع روشهای تبلیغات در بازیهای رایانهای علاقه دارید پیشنهاد میکنیم مقاله بازیهای کامپیوتری در مقام رسانه تبلیغاتی را مطالعه بفرمائید.
۵- تبلیغات و بازاریابی از طریق استریم:
در اوایل شیوع کرونا و آغاز قرنطینه گسترده در چین، میل به تماشای استریمها در جهان افزایش یافت. KFC نیز از فرصت استفاده کرد و در مطرحترین شبکههای استریم کشور چین از جمله iQiyi نسبت به تبلیغات و بازاریابی محصولات خود اقدام کرد.
۶- عرضه غذای خیابانی
تقریبا ۳ سال پیش بود که نخست وزیر چین از بازگشت غذافروشان خیایانی به شهرهای چین استقبال کرد و آنها را خون حیات چین خواند. بلافاصله KFC چندین کامیونت برای ارائه غذا به صورت خیابانی را روانه شهرهای مختلف چین کرد. این رویکرد با همکاری این شرکت و شرکت Neolix کامل شد. براساس این توافق نامه تعداد زیادی خودروی خودران را روانه خیابانهای سودده شهرهای مهم چین کرد.